Primaire reflexintegratie: de weg naar een sterker en weerbaarder kind

Karin & Luc  Albrechts - Blaasveld - Primaire reflexintegratiePrimaire reflextherapie gaat er vanuit dat bepaalde leerproblemen voortkomen uit een verstoorde reflexbeheersing en ontwikkelingsachterstand, die tijdens de zwangerschap of in de vroege kindertijd door ziekte, verwonding of ongeval zijn ontstaan. Doordat een bepaalde fase in de ontwikkeling werd overgeslagen, verstoord of niet volledig voltooid is, heeft het kind de primitieve, automatische reflexen uit de babytijd niet leren beheersen. Deze reflexen blijven actief en kunnen de verdere ontwikkeling verstoren. Als dat bij meerdere reflexen het geval is, kan dit invloed hebben op zijn of haar latere functioneren, zoals de manier van informatieverwerking, motoriek, oogbeweging, ruimtelijke oriëntatie of verbale en schriftelijke expressiemogelijkheden.

Oorsprong van natuurlijke reflexen

Vanaf negen weken na de conceptie tot in het eerste levensjaar worden reflexen ontwikkeld die een baby helpen zijn eerste maanden te overleven, bv. de Moro- of schrikreflex. Deze primaire reflex is heel goed te zien bij een pasgeborene. Als u een baby vasthoudt op zijn rug, het hoofdje ondersteunt en het dan plotseling een stukje laat zakken, zal het kind automatisch de armen spreiden en de adem inhouden.
Vervolgens gaat hij om hulp en aandacht schreeuwen.

Tijdens het opgroeien moet een kind leren zijn zintuigen te gebruiken om een situatie op mogelijke gevaren te beoordelen. Ontwikkelt hij geen volwassen schrikreflex, dan zal hij steeds automatisch of te alert op alles reageren. Doordat hij overladen wordt met allerlei prikkels, wordt het kind hypergevoelig. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld allergieën, hyperactiviteit, een overgevoeligheid voor licht en geluid, zee- of wagenziekte of evenwichtsstoornissen.

Bij een normale ontwikkeling doorloopt een kind die automatische bewegingen vóór hij één jaar oud is, daarna worden ze gecontroleerd door een hoger deel van de hersenen. Ook een volwassene kan nog baat hebben bij het integreren van zijn reflexen.

Enkele voorbeelden van niet-geïntegreerde reflexen zijn:

  • slechte oog-hand coördinatie (vb. ballen vangen)
  • moeite met gebruik van een pen of potlood
  • moeilijkheid om te leren fietsen
  • slecht handschrift
  • ADHD
  • Spellingsmoeilijkheden
  • Dyslexie
  • moeite met begrijpend lezen
  • enz …

Behandeling met QRI

In onze praktijk kunnen we deze reflexen behandelen. We starten met een intakegesprek en een reeds eenvoudige testen. Vervolgens gebruiken we de QRI-laser om via de meridianen en bepaalde acupunctuurpunten de cellen te stimuleren.

QRI is een afkorting van Quantum Reflex Integration. Het is een soft-laser die gebruik maakt van licht- en geluidsgolven. Het wordt gebruikt om primaire (=overlevings) reflexen alsnog te integreren, zodat ze niet steeds te pas en te onpas ons leven verstoren. Soft-lasers verhogen de hoeveelheid ATP (=energie) in de cel doordat de mitochondriën (energiecentrales van de cel) gestimuleerd worden. Soft-lasers worden al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt en zijn veilig bewezen in meer dan 100 studies.
Voor meer informatie: www.reflexintegration.net

Naast de behandeling met QRI kan u bij ons ook terecht voor individuele coaching en healing. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer info omtrent primaire reflexintegratie in Blaasveld.

Prijs eerste consult : 50 €  inbegrepen testen van de primaire reflexen.  Vervolg consult : 40 €

Back to Top